søndag 21. august 2011

Tyttebærtur og en grønnmalt benk i hagen


Klar for tyttebærtur med båten :)

 Tyttebærturer er for meg et av høstens høydepunkter, vi begynte ganske tidlig i år, men det var faktisk litt å ta av. Blåbærene har vært få og litt smakløse i år, Mikkelsbær derimot et det flust med. Synd at det ikke er omvendt. Har blitt noen glass tyttebærsyltetøy på oss samt ett med blåbærsyltetøy. Men tyttebær skal det jo plukkes mer av i år.  
 Det er deilig å kunne tråkke i gummistøvlene, gripe bærplukkeren og kaffekannen og bare begi seg rett ut i naturen. Det er livskvalitet for meg. Sitte på ei tue og bare høre suset fra skogen og den fornøyde bablingen fra ungene som prøver vurdere hvem som har plukket mest, med munnen full av brødskive og hjemmelaget ripssaft i glasset. Den følelsen kan ikke kjøpes for penger.

Noen ganger tar vi bestefars gamle robåt og ror ut på øyene. Nå er badetøyet med i sekken, litt senere på høsten er det bålpanna og kakao :) Bestemor og bestefar bodde på gården der jeg vokste opp. To fantastiske mennesker som jeg tilbrakte mye tid sammen med og som lærte meg så utrolig mye. En sang de var glade i handlet om en grønnmalt benk. Det har vært et lite sommerprosjekt for meg. Nå er den ferdig (ting tar tid med MEg  ;) ). "Det står en grønnmalt benk i hagen...om den kunne fortelle hva den hadde sett, så ville det vært slutten på vår hemmelighet, men den har hittil gudsjelov holdt tett..." går sangen. Den skal stå under syrinen, som er noe jeg også forbinder veldig med farmor, men siden busken ikke er høyere enn 40 cm enda, så tenkte jeg benken kunne stå utenfor vedbua imens ;)

Stay sweet and take care, hilsen meg på Sørlandet :)

1 kommentar:

  1. Hei høpp!!

    Så gøy du vil være med på min gi vekk,masse lykke til:)

    Nyt ny uke med eller uten bær plukking:)

    Klem Linda:)

    SvarSlett

Thank you for leaving a few words, I love your comments