mandag 25. juli 2011

22. juli 2011

John 1:5 - The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it. (NLT)søndag 24. juli 2011

The greatest flaw of evil is that it always underestimates the power of good! M.E.O.

Så har det skjedd, i vårt trygge lille land, en terrorist har tatt livet av mange av våre landsmenn! Helt ufattelig, helt meningsløst, helt totalt forferdelig! Kjære Gud, send trøst til alle de som er rammet, ta godt vare på alle som ikke fikk fortsette livet sitt her i vakre lille Norge. Kjenner at øynene blir blanke, tristheten har fulgt meg konstant siden nyhetene trengte gjennom til min søvninge hverdag med rutiner og bagateller.

Så var det altså en "Nordmann" og ikke en fundamentalistisk muslim som ville så mange uskyldige så inderlig vondt! Jeg skriver "Nordmann" fordi hvem ER egentlig en Nordmann? Hvem er våre landsmenn? Denne terroristen (som jeg ikke verdiger å bruke navnet til engang) er ikke det! En Nordmann defineres ikke utifra hudfarge eller religion - men utifra hva han eller hun har i sitt hjerte!

Noen har reagert negativt på at flagget vårt blir brukt i så mange sammenhenger nå, "ja nå hadde han vært fornøyd, når flagget blir brukt overalt" som noen sa. Da blir jeg utrolig forundret! Det vakre flagget vårt skal ikke bli et symbol for fundametalister! Men et symbol på frihet og brorskap for alle ekte Nordmenn - uansett farge og religion!

 Hamad J.I. har skrevet låta "Kjære Norge", utrolig rørende og tankevekkende.

La oss stå sammen som nasjon kjære vakre lille Norge <3

onsdag 20. juli 2011

Jordbær og engelsk Chocolate Fudge

En liten kaloribombe må man unne seg når sommersolen uteblir ;). Denne oppskriften på Engelsk Chocolate Fudge har jeg funnet i min bestemor og pappas gamle oppskriftshefte - se bilde.

56,7 g usaltet smør
113,4 g kokesjokolade
4 ss Vikingmelk
skall av en appelsin
454 g melis, siktes

Smelt smør og kokesjokolade over vannbad, ta bollen bort fra varmen og tilsett Vikingmelk og appelsinskall -bland godt.
Bland inn melis og rør sammen til det blir en tykk masse. Trykk massen ned i en smurt form og sett i kjøleskap til fudgen har stivnet. Skjær så i passende ruter.

Lag deg en rykende varm kopp kaffe, hiv bena på bordet...og nyyyt :)


søndag 17. juli 2011

Bokorm

Ordet BOKORM fikk ny betydning da jeg kikket gjennom disse ;) for her hadde det vært besøk av ja nettopp...BOKORM ;)! Alle små kryp er heldigvis borte for lengst, men syntes jo det hele var litt sjarmerende jeg da :). Bøkene har dessverre ligget mange år i en kiste på ei løe med ganske stor luftfuktighet så de er ikke i særlig god stand. Vakre og fulle av historisk sus var de nå likevel synes jeg.

Ingen av mine "antikviteter" er verdt særlig mye i kroner og øre, men det å ha dem rundt meg fyller meg med glede og en følelse av å høre til i en sammenheng. "Vi går i de dødes fotspor" var det noen som sa engang. Et utsagn uten modifikasjoner faktisk. La oss minnes livene som har blitt levd før oss, en dag er det noen som går i våre fotspor :)

lørdag 16. juli 2011

Smieemner??

Heisann :)! Et kjapt lite innlegg fra Sørlandet. Denne intressante kassen med jernstenger har vi fått av Svigermor og Svigerfar...noen som vet hva det er? Det jeg TROR det er, er en liten kasse med smieemner som ble varmet opp og banket ut til f. eks. hestesko i smia. Andre tips?

Huff...nå regner det igjen ser jeg, skal visst regne i ei uke til framover! Ja ja, vi får tenne lys og nyte fridager lell ;) Masse hilsener fra meg

tirsdag 12. juli 2011

My Gorgeous Bathroom Bench :)

Er sååå glad i denne lille benken! Et gammelt bruktfunn som er pusset, vasket og malt. Jeg har ikke verdens største bad, så denne benken ble den perfekte sitteløsningen i rommet. Så kan jeg sitte der inne da, passe på mine små gutter i badekaret foran meg og kose meg med litt godt lesestoff...ikke dumt :)
Denne lille hvite kommoden er også gammel. Svigermor har heklet bordløperen og så laget jeg litt sommer inne med skjell og min søte havfrue. Håndklærne litter fint i fugleburet. Badet går i grått, hvitt og lilla. Elsker lilla :)
"Sølv"fatet skjellene ligger på og den lille "bakken" er brukftunn fra Fretex.


God Sommer - uansett vær :)!

Litt stemningsbilder fra et vindfylt Skagen. Villt og vakket. Jeg nyter alltid en tur til det flate Danmark, det får meg til å sette pris på fjord og fjell her hjemme. Slik er det vel egentlig med alle reiser. Formålet med dem, vil jeg påstå, er at man får en timeout slik at man gjennom forandring igjen lærer å sette pris på det man har.