mandag 23. mai 2011

Om kaffeavhengighet og Mummimammas magiske, vidunderlige verden

Stiv og støl som en giktbrudden gammel kone, med kroppen full av sykdomssymptomer og søvnen hengende som et slør rundt det bustete hodet mitt, spretter jeg (øøh...) ut av sengen og er klar til å ta fatt på nok en dag. Barføtt (hvor gjemte minstemann tøflene mine i går kveld??) halter jeg ut på kjøkkenet og tar fatt på dagens første gjøremål. Det som MÅ gjøres FØR jeg vekker ungene, FØR jeg kler meg, FØR jeg går på do...! Lage kaffe! Med et langt gjesp åpner jeg skapet og fisker ut kaffeboksen fra øverste hylle, altfor høyt oppe, en dag får jeg den i hodet! Allerede nå blir jeg mistenksom...den var da veldig lett? Ganske våken på et blunk, river jeg av lokket med uroen ulmende som en het glo i magen. NEEEII! Skrekkslagen og lys våken ser jeg med vantro øyne ned i den tomme blanke boksen! INGEN KAFFE???!

En liten kaffiavhengighet altså, særlig den første koppen er fantastisk. Mens ungene går på badet pleier jeg stå med den varme koppen mellom hendene og skue ettertenksomt utover vannet (ikke at jeg er så ettertenksom så tidlig på morgenen, men jeg tror jeg ser ettertenksom ut), mens jeg prøver rette ryggen og huske om det trøtte hodet mitt hadde viktige planer idag. Lukten og smaken av fersk kaffe på morgenen er som en start-knapp, en knapp som setter dagen igang, setter hodet og rutinene igang. Ingen startknapp...et lite kaos...i allefall hos meg. Nåja, kaffen var i hus før klokken elleve, 30 kilometer etter den lille blå posen, men det var det verdt. Om mor var sur på morgenen når familien reiste....så er hun i det minste blidere når de kommer hjem igjen :)

Hmm...tenker at med en kronisk sykdom så er det jo veldig viktig å la seg oppta og beta av livets små gleder og detaljer...men det må da være måte på ;)

Mine vidunderlige mummikrus fra ARABIA Finland. 11 til nå, men jeg klarer vel neppe stoppe enda. Har alltid elsket mummimamma og hele den vidunderlige mummidalen. De nye tegnefilmene fenger ikke en som snart er 40, men de gamle dukkefilmene, som takk og pris igjen er å få tak i på DVD, de kjøper jeg med lykkefølelse...til meg selv. Tror ikke ungene synes de er så spennende, men mamma gir blaffen i Pockemon og Bionicle og elsker dypt og inderlig både hufser, snorker, tufsler, vifsler, tootikkier, mummitroll og alle de andre herlige figurene til Tove Jansson.  

Gammel skoletavle og kaffekvern. Hos oss er alltid kaffen klar om noen får lyst å stikke innom...ja bortsett fra en riktig uheldig morgen en gang iblant ;)

søndag 22. mai 2011

Hjemmelaget praktisk og litt vindusnostalgi

Har strikket flere av disse til barnas tusj, fargeblyanter m.m. Planen er å lage noen til malingskostene mine, så kan syltetøyglassene byttes ut med noe mer dekorativt.

Kaffelars fant mannen min i heia bak løa, der hadde han ligget i mange mange år (kaffelars - ikke mannen min) mosegrodd, bulkete og full av gamle blader. En kjempeskatt for meg, smiler fortsatt når jeg ser på ham (både kaffelars og mannen min). Blomsten fikk jeg av en god venninne, den passer så godt på mitt kjøkken, hvor alt er en kombinasjon av gammelt og nytt. Liker å ha det litt nostalgisk i vinduskarmen.

Min venninne har forresten nylig startet bloggen "Gjestehuset" som absolutt er verdt et besøk, har ikke helt fått til dette med linking enda, men dere finner henne i blogglisten min her på siden. 

Regnvær her på Sørlandet, koselig innevær. Tenker at solen kommer tilbake den, i mellomtiden er den ekstremt store skogbrannfaren trolig over. Ønsker alle som måtte titte innom en nydelig søndagsettermiddag, hvorenn du er :)

lørdag 21. mai 2011

For kjølige sommerkvelder

Har byttet ut de eplegrønne tova ulltøflene jeg strikket i vinter med en tynnere utgave i 50/50 ull og bomullsgarn, de holder fasongen og er deilige å gå med. Deilige å ha i campingvognen, sammen med et lunt hjemmestrikket pledd :)

kjolen som krympet!

En gang for endel år siden kjøpte jeg en nydelig lang sort kjole til et julebord. Den satt som et skudd og med høye sorte støvletter, ja syntes jeg var ganske flott selv ;). Men, så er det dette merkelige fenomenet med kjoler da, at de som regel krymper på uforklarlig vis der de henger i klesskapets mulm og mørke. Rare greier...! Nå ja, da jeg nå tok fram denne kjolen i disse konfirmasjonstider, med det for øye å la den komme til heder og verdighet igjen, så hadde den virkelig gått hen og krympet! Jeg lignet vel mest en huggorm som hadde fått i seg en grapefrukt på midten, og det ble nesten skilsmisse av det hele, da mannen hadde tydelig vondt for å holde den hardt innestengte latteren sin godt nok skjult! Neimen om det er MIN feil at den kjolen hadde krympet!!!

Da var det bare å ta fram kreativiteten! Penger vokser ikke på trær når man er kronisk syk og har en kranglete kropp, men med saks, nål og tråd, masse knappenåler og et flott stykke rosestoff, så skal det nok bli konfirmasjonskjole lell ;). Den er ikke helt ferdig, mangler sømmen nederst, men jeg rekker vel det på ei uke skulle jeg tro :)
Ha en strålende flott helg og nyt våren, uansett vær og vind :) 

onsdag 11. mai 2011

Frokost på senga? Eller et avlastningsbord til grillmaten?

Ja nå er det ingen ynnskyldning for å ikke servere mor frokost på sengen på 40 års dagen! Dette brettbordet var et bruktfunn, mørkebrunt som sådan og litt slitt på en ikke så veldig sjarmerende måte. Nå har det fått en makeover og blitt hvitt og slitt på en litt mer sjarmerende måte. Veldig praktisk både fordi det er stødig og fordi det er ganske stort brett på toppen som gir plass for mange ting...og færre turer inn og ut av verandadøra når man har fyrt opp grillen ;)

En hyggelig lekseplass

Dette er det lille blå skatthollet jeg nevnte i et tidligere innlegg. Et bruktfunn på finn.no. Da jeg fikk det hjem var det mørkeblått og fullt av riper. Etter litt pussing, grunning, noen strøk maling og litt mer pussing, ble det riktig så fint synes jeg.

mandag 2. mai 2011

Hamppennal

"Lykkelig er den som gjør sine gleder enkle"
Da var hamppennalet jeg har laget ferdig. Praktisk og lukter nydelig av hamp synes jeg (selv om mannen synes hamp lukter av sau...tull og tøys sier nå jeg...men sauer er uansett ålreite dyr de :)

Roadkill

Se hva jeg fant i veikanten en ettermiddag!!! (Ja jeg vet at lerretet er opp-ned, men det skal ut av rammen, så det spiller ingen rolle;) Bitene som mangler i det ene hjørnet har jeg tatt vare på. Så heldig kan man altså være en helt vanlig søndagsettermiddag. Der kommer familien Helle kjørende i rolig prat, da mor plutselig hyler STOPP! DEN DER ER MIN! Heldigvis er mannen min en liten skrotnisse han også, så han lystret og kjørte forfjamset inn til siden. Mor hoppet lynraskt ut av bilen for å beskue funnet sitt...joda, dette kunne absolutt bli til noe! Og dermed åkte skatten min inn i bilen i en fart. Ingen gidder protestere på hva jeg drar med meg hjem lenger, de har forstått at det ikke nytter...så det så ;)
Planen videre for denne rammen er i første omgang å reparere skadene og fjerne lerretet. Deretter skal den pusses forsiktig, renses og tilslutt males - hvit sier den - javel sier jeg, ingen diskusjon der. Hadde først håpet å kunne ha et speil i den, men innser nå at rammen ikke vil kunne tåle vekten av et så stort stykke speilglass (er rundt en meter bred). Vi pratet litt (rammen og jeg) og kom fram til at en oppslagstavle for barnetegninger kunne bli en riktig hyggelig løsning. Det jeg da må gjøre, er å lime skumgummi på en plate og trekke den i en gammel striesekk jeg har, litt røft og litt romantisk pynt på veggen. Blir absolutt en mer spennende løsning enn de fire Ikea rammene jeg har barnetegninger i nå :)))

søndag 1. mai 2011

To see the world in a grain of sand and heaven in a wildflower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour. (William Blake)