lørdag 27. august 2011

Livets gode øyeblikk - Moments

Lykke er resultatet av mange gode øyeblikk...og evnen til å se dem og nyte dem.
Happiness is a result of many good moments...and the ability to see them and enjoy them.


Let life be like a basket of roses, filled with your most beautiful moments.
Look for the little moments...
They are all around


torsdag 25. august 2011

Høstgleder

Hyggelige høstting


Lystenning  når høstmørket begynner å gjøre seg gjeldende er viktig for meg, og mange andre her oppe i nord. Disse flotte lysene laget de tre eldste ungene på Borkedalstunet da vi var på tur til Lysebotn. Alle tre like forskjellige som ungene som laget dem :)


En nydelig gammel lykt som min svigerinne fikk men ikke ville ha - jippiii! Jeg synes den er utrolig stemningsskapende og spennende å tenne når skumringen kommer og skodda legger seg over vannet!


Noen av de gamle melkeflaskene som vi fikk av svigermor. Samme flaskene som min mann hellte saft av som liten gutt. Snart skal saftkokeren igang og alle flaskene fylles med hjemmelaget ripssaft til en lang kald vinter. Koser meg gløgg ihjel over sånne små banale ting jeg : )onsdag 24. august 2011

A new way of life...
Hagen

"Jeg orker ikke mer!" sa den gamle trillebåren og knakk sammen i understellet da husbonden var neeesten ferdig med å kjøre ut jord til plenen. Hva husbonden sa, det kan være det samme, men jordhaugen ble liggende ifred resten av den dagen...og den neste. "Slapp av" sa jeg (til trillebåren) han skal ikke få kjøre deg på fyllingen...vi finner på noe lurt!" Trillebåren tørket tårene (...?) og mor satte seg i bilen og drog på plantesenteret.

Ble fint synes jeg, mannen triller videre med en pipende lånt trillebår og er enig. Hovedpersonen har ikke kommentert den nye funksjonen sin enda, men han virker da ganske fornøyd vil jeg mene ;)


søndag 21. august 2011

Tyttebærtur og en grønnmalt benk i hagen


Klar for tyttebærtur med båten :)

 Tyttebærturer er for meg et av høstens høydepunkter, vi begynte ganske tidlig i år, men det var faktisk litt å ta av. Blåbærene har vært få og litt smakløse i år, Mikkelsbær derimot et det flust med. Synd at det ikke er omvendt. Har blitt noen glass tyttebærsyltetøy på oss samt ett med blåbærsyltetøy. Men tyttebær skal det jo plukkes mer av i år.  
 Det er deilig å kunne tråkke i gummistøvlene, gripe bærplukkeren og kaffekannen og bare begi seg rett ut i naturen. Det er livskvalitet for meg. Sitte på ei tue og bare høre suset fra skogen og den fornøyde bablingen fra ungene som prøver vurdere hvem som har plukket mest, med munnen full av brødskive og hjemmelaget ripssaft i glasset. Den følelsen kan ikke kjøpes for penger.

Noen ganger tar vi bestefars gamle robåt og ror ut på øyene. Nå er badetøyet med i sekken, litt senere på høsten er det bålpanna og kakao :) Bestemor og bestefar bodde på gården der jeg vokste opp. To fantastiske mennesker som jeg tilbrakte mye tid sammen med og som lærte meg så utrolig mye. En sang de var glade i handlet om en grønnmalt benk. Det har vært et lite sommerprosjekt for meg. Nå er den ferdig (ting tar tid med MEg  ;) ). "Det står en grønnmalt benk i hagen...om den kunne fortelle hva den hadde sett, så ville det vært slutten på vår hemmelighet, men den har hittil gudsjelov holdt tett..." går sangen. Den skal stå under syrinen, som er noe jeg også forbinder veldig med farmor, men siden busken ikke er høyere enn 40 cm enda, så tenkte jeg benken kunne stå utenfor vedbua imens ;)

Stay sweet and take care, hilsen meg på Sørlandet :)

Bestemorssruter


Litt håndarbeid nå i sommer. Min gamle babydukke "Annabelle" har fått Setesdalsbunad til ære for min bedre (?) halvdel som stammer derfra. En liten rødhåret dukke som har måttet repareres et stort antall ganger...til og med hodet datt av ved en anledning - skrekk og gru! Men det var da hun var overgitt mine barnehender...nå skal hun bare få sitte på prydplassen i stuen og se fin ut ;)

Ved kjøkkenbordet har minstemann en liten krakk han sitter på under måltidene, og ellers, når det passer ham. Denne - som i sin tid er laget av bestefaren hans - har fått et heklet trekk av store bestemorsruter. Dette syntes han var helt strålende og helt på sin plass :)

Har hatt helt dilla på å hekle bestemorsruter i det siste, nå er musklene i nakken ganske ødelagt og forbasket som det er, så blir det andre sysler i en ukes tid framover.

Tror jeg skal sy meg en rispose til nakken...når den er bedre ;)

søndag 14. august 2011

Mine tovede hjerter - et lite salgshjørne

Selger hjemmestrikkede, tovede hjerter for kr 100,- inkl. porto. De er 26/27 cm fra topp til bunn.
Hjertene har usynlig tråd til oppheng.

Tekst: "Skjønne Menneske"Tekst: "Til deg fordi du er den du er"Tekst: "Lykkeliten"Tekst: "Til deg"Tekst: "...og størst av alt er kjærligheten"Tekst: "Takk"Tekst: "Jeg er glad i deg"En litt annerledes gave til noen du er glad i. Lager bare ett av hvert hjerte :)

Litt hummer og kanari

Tok sjangsen på at helsa holdt til en lenge etterlengtet Alan Jackson konsert...jippiiiii det gikk bra! Konserten foregikk ute og jeg kunne trekke meg tilbake til roligere områder og likevel høre musikken. Et par knallgule ørepropper og suksessen var et faktum :) Er mektig stolt av meg selv. Var hovedsakelig lyden jeg var redd for, at det ikke skulle bli for mye for mitt stakkars ødelagte hode, men når man kan sitte under et tre og spise toast og nyte musikken.....og hjem og sooooove :)

Pyjamasbuksestoff til en lyslugget gutt på snart 40...:)Søte små bokser fra Søstrene Grene...kjøper ikke kjøtt når jeg er i Sverige...men kjøper mye annet rart ;DFortsatt litt sommer igjen...nyt den...og den vakre høsten som kommer etterpå :)

lørdag 13. august 2011

Miniatyrengler

Disse to nydelige damene har jeg lagt ut bilde av før, men ikke skrevet om dem. De er kjøpt på en antikvitetsforretning i Danmark til den nette sum av ti kroner per stk. Ikke mer enn rundt fem cm. høye. Støvete og skitne da jeg kjøpte dem, men o så søte når skitten var vasket bort. De hører absolutt til i kategorien "ting jeg elsker". Syntes de fortjente et eget innlegg - vakre som de er :)

mandag 8. august 2011

Utedassens fall

 For 50 år siden raste utedoen ute i løa sammen. Utedoen lå i andre etage, så det var et velsigna hell at ingen satt med buksen nede da katastrofen inntraff og hele dassen raste ned i møkkakjelleren. Av en eller annen merkelig grunn (eller kanskje fordi svigerfar ALDRI kaster NOE) ble dassdøra spart og gjemt bort i en krok på løa.

Så bygde vi hønsegård da, 50 år senere, mannen min og jeg. Funnet av den gamle "skatten" skal mannen ha æren for, han er blitt vel så god på skattejakt som jeg med årene...herr og fru Skrotnisse ;D

Fint og praktisk ble det nå i allefall, og hønene er fornøyd de med. Det er ikke fritt for at tankene streifer både hemorrider og forstoppelse hver gang jeg forer hønene, men et visst historisk sus må man regne med, når man tar i bruk gamle ting... ;D

Ha en flott dag!